مکانيزاسيون کشاورزي بهعنوان يکي از راهکارهاي گذر از کشاورزي سنتي به کشاورزي مدرن است.
به گزارش
هفت چشمه به نقل از
جهانبين نيوز؛ مکانيزاسيون درکشاورزي به معناي استفاده از ماشينآلات بهروز در توليد محصول است، که ميتواند منجربه کاهش هزينه توليد، کاهش هزينه کارگري و ارتقاي بهرهوري شود.
مکانيزاسيون کشاورزي بهعنوان يکي از راهکارهاي گذر از کشاورزي سنتي به کشاورزي مدرن است، با افزايش روزافزون جمعيت انسانها، کشاورزي سنتي پاسخگوي نياز آنها نخواهد بود، زيرا روند کاشت و برداشت محصول با کندي مواجه ميشود و بنابراين بايد به دنبال راهي براي تامين نياز آنها بود.
استفاده از ماشينآلات کشاورزي به کشاورزان اين امکان را ميدهد که به موقع عمليات خود را با نتيجه بالاي کيفي و کمي انجام دهند و با صرف هزينه کمتر سود بيشتري نسيب آنها شود.
بهمنظور توسعه مکانيزاسيون در ايران از سال 1392 تا 1396 با هزينه 5 هزار و 500 ميليارد تومان در اين زمينه شاخص ضريب مکانيزاسيون در کشور ارتقاء يافت.
مکانيزاسيون، تسهيلگر عمليات کاشت و برداشت
حسن يکي از کشاورزان چهارمحالي در گفتوگو با
جهانبين نيوز؛ اظهار کرد: در گذشته بيشتر عمليات کاشت و برداشت محصول در اين استان بهصورت سنتي و با دست صورت ميگرفت، اما درحال حاضر با روي کار آمدن ادوات کشاورزي بسياري از کارها سرعت گرفته و همين موضوع سبب شده تا کمي از سختي کار کاسته شود.
وي افزود: مکانيزاسيون کشاورزي به کشاورز اين امکان را ميدهد تا در بحث کاشت محصولات بذر کمتري هدر رود و اين کار را با سرعت بيشتري به اتمام برساند.
اين کشاورز ادامه داد: در گذشته برداشت محصول با دست صورت ميگرفت و همين موضوع سبب ميشد اين کار با کندي پيش رود و برداشت قبل از آغاز سرما يا بارشها به اتمام نرسد و بسياري از محصولات از بين برود اما با استفاده از ماشينهاي مخصوص برداشت و حمل ديگر اين مشکلات وجود ندارد.
برداشت محصولات باغي با دست هزينههاي کارگري را بالا ميبرد
احسان غلامي يکي از باغداران چهارمحالي در گفتوگو با
جهانبين نيوز؛ اظهار کرد: يکي از مواردي که کار باغداران را تسهيل کرده است تبديل روشهاي آبياري سنتي به روشهاي نوين است.
غلامي يادآور شد: اين روش آبياري بازده بالايي دارد و از همينرو در شرايط خشکسالي کمک بسياري به باغدارن نمود چراکه اجازه نداد باغها خشک شوند و با مقدر کمي آب درختان سر پا ماندند.
اين باغدار بيان داشت: متاسفانه تجهيزات مکانيزه در بحث باغداري آنگونه که بايد و شايد در ايران پيشرفت نکرده است و به همين دليل باغداران در بحث برداشت محصولات خود بايد از نيروهاي کارگري استفاده کنند و همين موضوع باعث تحميل هزينه بالا به باغداران ميشود.
وي ادامه داد: اگر ادواتي براي برداشت نيز درنظر گرفته شود، مشکلات کشاورزان براي برداشت بهموقع و با صرف هزينه کمتر رفع ميشود.
افزايش پنج صدم درصدي شاخص ضريب مکانيزاسيون در چهارمحال و بختياري
حسين برزگر رئيس جهاد کشاورزي چهارمحال و بختياري در گفتوگو با
جهانبين نيوز؛ اظهار کرد: از محل منابع خط اعتباري شماره 10 مکانيزاسيون، در راستاي تجهيز و نوسازي ناوگان ماشيني بخش کشاورزي اين استان امسال در مرحله اول 300 ميليارد ريال اعتبار ابلاغ شد.
وي افزود: با پيگيريهاي انجام شده مبلغ 200 ميليارد ريال اعتبارات تكميلي به چهارمحال و بختياري اختصاص يافت و از مجموع تسهيلات اختصاص يافته به اين استان تا تاريخ هشتم اسفندماه سال جاري مبلغ 340 ميليارد ريال تسهيلات براي مکانيزاسيون بخش کشاورزي پرداخت شد.
برزگر با بيان اينکه علاوهبراين مبلغ 160 ميليارد ريال هم به متقاضيان تخصيص يافت كه تا پايان هفته جاري جذب ميشود اضافه کرد: لازم به ذكر است حدود 650 ميليارد ريال نيز پرونده متقاضيان دريافت تسهيلات تكميل و به شعب بانك كشاورزي ارسال شده است كه در صورت تخصيص تسهيلات تكميلي به متقاضيان پرداخت ميشود.
رئيس جهاد کشاورزي چهارمحال و بختياري بيان داشت: با اجراي طرح حمايت از تجهيز و نوسازي ناوگان ماشيني بخش کشاورزي و تخصيص تسهيلات خط اعتباري شماره 10 مکانيزاسيون، شاخص ضريب مکانيزاسيون اين استان در سال جاري به ميزان پنج صدم درصد نسبت به سال گذشته افزايش يافته و به ميزان 24/2 درصد رسيده است.
وي ادامه داد: از محل تسهيلات خط اعتباري شماره 10 مکانيزاسيون، انواع كارندههاي كشت مستقيم و انواع خاكورز حفاظتي، دستگاههاي بوجاري، انواع تيلر باغي و سمپاش، پهباد سمپاش و دستگاههاي داشت و برداشت محصولات كشاورزي و تراكتور باغي و تجهيزات مورد نياز مزارع پرورش ماهي و واحدهاي پرورش دام و طيور به ناوگان ماشيني استان افزوده شد، خوشبختانه با اضافه شدن اين ادوات و ماشينآلات درجه مكانيزاسيون استان از 83 درصد به حدود 88 درصد ارتقاء يافت.
برزگر خاطرنشان کرد: در سال جاري تعداد 36 دستگاه، كارنده كشت مستقيم غلات ديم از محل اعتبارات طرح جهش توليد در ديمزارها به ناوگان كشت استان اضافه شد كه مجموع ماشينآلات خريداري شده از محل تسهيلات اعتباري مكانيزاسيون و طرح جهش توليد در سالهاي آينده افزايش چشمگيري در سطح كشت مكانيزه غلات استان بوجود ميآورد و نتيجه آن افزايش عملكرد در واحد سطح و افزايش توليد استان ميشود.
مبارزه با علفهاي هرز توسط پهبادهاي سمپاش بهبود عملکرد و افزايش توليدات کشاورزي را منجر شد
رئيس جهاد کشاورزي چهارمحال و بختياري با بيان اينکه اضافه شدن انواع سمپاشها بخصوص پهبادهاي سمپاش در بحث مبارزه با علفهاي هرز غلات و ساير محصولات زراعي و باغي تاثير قابل توجهي در بهبود عملكرد و افزايش توليد انواع محصولات زراعي و باغي استان داشته است ادامه داد: در سال جاري به دليل عدم تخصيص تراكتور تسهيلاتي به استان توسط شركت تراكتورسازي ايران متاسفانه هيچ تراكتور تسهيلاتي به متقاضيان واگذار نشد و فقط از طريق فروش نقدي توسط نمايندگيهاي شركت تراكتورسازي در استان تعداد 299 دستگاه انواع تراكتورهاي چهار و 6 سيلندر و تراكتورهاي باغي بين متقاضيان در سطح استان تا پايان بهمنماه توزيع شد.
وي خاطرنشان کرد: در 1401-1402 از مجموع 45 هزار و 571 هكتار سطح زير كشت غلات و كلزاي استان 33 هزار و 584 هكتار بهصورت مكانيزه و با انواع خطيكار، عميقكار غلات، ريزدانهكار، كمبينات و كارنده كشت مستقيم كشت انجام شده است كه معادل 74 در صد سطح زير كشت هستند.
برزگر به اشاره به انواع ماشينآلات كشاورزي موجود در اين استان اذعان داشت: اين دستگاهها شامل 9 هزار و 846 دستگاه انواع تراكتورهاي زراعي و باغي، 148 دستگاه كمباين برداشت غلات، 115 دستگاه كمباين برنج، 3 هزار و 500 دستگاه انواع تيلر، 270 دستگاه دروگر، 12 دستگاه چاپر خودگردان، 108 دستگاه چاپر كششي، 43 دستگاه مينيبيل و مينيلودر، يک دستگاه كمباين برداشت سيبزميني و يک1 دستگاه كمباين برداشت چغندر قند، يک هزار و 373 دستگاه انواع كارنده شامل كشت مستقيم، ريزدانهكار، كمبينات، خطيكار، عميقكار، رديفكار، لوبياكار و سيبزمينيكار، 716 دستگاه ادوات برداشت شامل سيبزمينيكن، ست برداشت چغندر قند، چغندركن، غدهكن- برگ زن و رديفكن چغندر قند، 432 دستگاه كولتيواتور كودكار، 815 دستگاه تجهيزات بخش دام، يک هزار و 876 دستگاه تجهيزات بخش شيلات و 715 دستگاه ادوات كشاورزي حفاظتي هستند.
به گزارش
جهانبين نيوز؛ از آنجايي که خودکفايي در بحث کشاورزي اهميت بالايي دارد و با وجود مشکلاتي که ايران در خشکساليهاي اخير با آن دست به گريبان است، بايد گفت مکانيزاسيون کشاورزي اهميت بالايي دارد و ميتواند راندمان کار در اين راستا را بالا ببرد.
انتهاي پيام/1026ج